Van busboekjes naar actuele reisinformatie

 

Connexxion, 25 november 2016

 

Op 3 oktober 2016 heeft het RO HWGO formeel ingestemd met het afschaffen van het busboekje en het uitfaseren van lijnfolders van Connexxion.

 

Komende jaren legt Connexxion steeds meer de nadruk op actuele reisinformatie zodat de reiziger altijd en overal het juiste en meest actuele advies van ons krijgt. Het gebruik van gedrukte informatie, zoals lijnfolders, kan een negatief effect hebben op de klanttevredenheid. Dit komt omdat bij een tussentijdse wijziging in de dienstregeling er geen actueel reisadvies meer gegeven kan worden. De dienstregeling is daarmee direct verouderd.

 

Om ook de reiziger die nog geen smartphone of computer heeft ook goed te informeren geeft Connexxion nog wel lijnfolders uit, echter elk jaar in kleinere oplages. De reden voor steeds minder lijnfolders komt doordat steeds meer reizigers de weg naar de online kanalen zoals de website van Connexxion of de reisplanner app weten te vinden. Ook worden de digitale reisinformatiepanelen (DRIS) op drukke knooppunten veel gebruikt. De tonen de actuele vertrektijden, ook wanneer de bus een kleine vertraging heeft.

 

 

De mogelijkheden voor een online reisadvies op een rij

 

1.     Connexxion.nl

Informatie over tussentijdse wijzigingen, omleidingen en actuele reisinformatie vind je op connexxion.nl.Naast het plannen van je reis vind je hier ook routekaarten, actuele vertrektijden van elke bushalte en actuele reisinformatie bij storingen en stremmingen.

 

2.     Gratis Connexxion app (iPhone en Android)

Een gratis app met actuele vertrektijden, haltes bij jou in de buurt en de landelijke reisplanner. Plus handige extra’s zoals de positie van je bus op de kaart, en actuele verstoringsinformatie. Stel jouw halte of buslijn in als favoriet en ontvang een pushbericht op je telefoon indien er verstoringen en of wijzigingen zijn.

 

3.     Reisadvies voor jouw halte

Bij veel haltes vind je actuele vertrektijden en vertragingsinformatie. Deze informatie vind je ook op connexxion.nl. Zoek via het menu ‘Dienstregeling / haltevertrektijden’ op ‘halte’ (klik op het groene plusje en het scherm verschijnt) en bewaar de pagina als favoriet, dan heb je altijd de actuele vertrek-tijden vanaf je halte bij de hand. Ook voor mobiel.

 

4.     Social media

@Connexxion voor actuele reisinformatie. facebook.com/Connexxionvoor acties, reistips en fun. Neem eens een kijkje!

 

Info Nieuwe dienstregeling :     https://youtu.be/mnNuZNb5fjk