Dinsdag 26 oktober 2017

TOEKOMSTVISIE EN WATERSTOFBUSSEN

 

De toekomstvisie voor het openbaar vervoer en de komst van waterstofbussen waren de belangrijkste onderwerpen die behandeld werden tijdens de bijeenkomst van vertegenwoordigers  van alle reizigersoverleggen uit de provincie Zuid-Holland.

In sfeervolle omgeving van het Museum Hoeksche Waard in Heinenoord werd gediscussieerd over de plannen voor het openbaar vervoer in de toekomst (Visie 2040), de komst van waterstofbussen, en er was een korte terugblik op de historie van het openbaar vervoer in het gebied Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee.

Zowel kansen als bedreigingen voortkomend uit de visie 2040 kwamen uitgebreid aan bod. Hierbij werden de deelnemers geholpen door 2 inleiders, Gerard Snel, projectleider Visie 2040 van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en Miranda den Tuinder, fractievoorzitter D 66 in de gemeente Cromstrijen.

Marc van der Steen, projectleider invoering waterstofbussen van de provincie Zuid-Holland,vertelde over zijn plannen. Een veelbelovende ontwikkeling.

Dit alles kwam aan de orde nadat Nico Slikboer, vertegenwoordiger van het reizigersoverleg Hoeksche Waard Goere Overflakkee, iets over het verleden van het openbaar vervoer in dit gebied verteld had. Zijn stelling was: Wie zijn verleden niet kent, begrijpt zijn toekomst niet.

Na een rondleiding door het museum gingen de deelnemers vol goede moed op weg naar een nieuw overlegjaar over het openbaar vervoer in de provincie Zuid-Holland.