Leden Reizigersoverleg en Provinciale Staten samen op pad

di 10 okt.

Hoeksche Waard - Vrijdag 6 oktober was er een ontmoeting tussen commissieleden van de Provinciale Staten van Zuid-Holland en leden van alle Reizigersoverleggen Openbaar Vervoer uit de provincie Zuid-Holland. Alle deelnemers verzamelden zich op het busstation Reedijk.

In een waterstofbus kregen ze van Dinand Schoemaker van Connexxion uitleg over de 24 waterstofbussen die in de Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee rijden. Ook werd een bezoek gebracht aan het waterstoftankstation van Everfuel achter de remise van Connexxion in Heinenoord. Dit was voor iedereen die niet afkomstig is uit de Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee nieuws omdat elders in Zuid-Holland deze bussen niet rijden.

Na een rit in de waterstofbus werd het programma voortgezet in Strijen met een door vertegenwoordigers van de Provincie Zuid-Holland en Connexxion verzorgde presentatie over de afsluiting van de oeververbindingen in de afgelopen maanden en het effect hiervan op het openbaar vervoer. 
Opvallend hierbij was dat, ten opzichte van 2022, er 40% meer reizigers in het openbaar vervoer waren tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel, terwijl er 30% minder reizigers in het openbaar vervoer waren tijdens de afsluiting van de Haringvlietbrug.

Het was voor alle partijen een nuttige en leerzame ochtend.