Werkzaamheden aan N215 bij Nieuwe-Tonge starten in januari

Algemeen 7.186 keer gelezen
 

GOEREE-OVERFLAKKEE - De provincie Zuid-Holland heeft een update gegeven rondom de komende werkzaamheden van de N215, traject Dirksland tot Oude-Tonge. De aanbesteding is rond, het projectteam werkt vanuit Middelharnis en in januari 2024 zal de voorbelasting bij de Oudelandsedijk (Nieuwe-Tonge) worden aangebracht.

Door Erwin Guijt

De aanbesteding voor het traject is gewonnen door Mourik Infra. "Zij scoorden goed op het onderdeel ‘hinderbeperking’. Het uitgangspunt is namelijk dat we de N215 zo min mogelijk afsluiten tijdens de uitvoering. Tenzij het niet anders kan, bijvoorbeeld bij groot onderhoud aan het asfalt. Tijdens alle andere werkzaamheden blijft de hoofdrijbaan open. Ook heeft het ingediende plan veel aandacht voor het laag houden van de impact op het milieu.’’

Projectteam

Het projectteam werkt sinds kort vanuit een kantoor in Middelharnis. "Zo zijn we dicht in de buurt van het project. Vanaf het najaar van 2024 openen we ook een bezoekerslocatie. Op deze locatie organiseren we inloopmomenten.’’ Omgevingsmanager Chantal Amoureus is daar aanwezig om vragen te beantwoorden. "We laten u tegen die tijd weten waar en wanneer u ons kunt bezoeken.’’

Planning

"In januari beginnen we met het aanbrengen van de voorbelasting bij de Oudelandsedijk. Eerder gingen we uit van het najaar van 2023. Dit is niet gelukt omdat kabels en leidingen niet op tijd verlegd konden worden, zoals een gasleiding die Nieuwe-Tonge van warmte voorziet. Deze gasleiding kan niet verlegd worden in het stookseizoen.’’ Het voorbelasten van de bodem is nodig om een stevig fundament te maken voor de rotonde en nieuwe ontsluitingsweg. Vanaf juni worden diverse kabels en leidingen bij de Oudelandsedijk verlegd.

Brief

"We verwachten dat we in het derde of vierde kwartaal van 2024 starten met fase 1, het bouwen van de nieuwe ontsluiting van Nieuwe-Tonge.’’ Omwonenden en ondernemers in de directe omgeving van de Oudelandsedijk zullen vooraf per brief worden geïnformeerd over de werkzaamheden. Na de zomer komt er bovendien nog een informatieavond.